Historie

Technisch Buro Pola Zevenaar bv is opgericht in 1965. Na het opgooien van een lucifersdoosje over de naam Lapo of Pola besloten Wim (PO)lman en Willy (LA)mmers een installatiebedrijf te beginnen in Zevenaar.

De schuur van de woning van Willy en Fien Lammers aan de Jeroen Boschstraat was de 1e werkplaats. De werklust, gedrevenheid en het verkooptalent van Willy Lammers gaven het bedrijf zo’n goede start dat de activiteiten al snel konden verhuizen naar de Handelsdwarsstraat. Na een aantal jaren besloot Wim Polman uit het bedrijf te stappen. Onder leiding van Willy Lammers groeide het bedrijf toch verder tot een volwaardig en erkend familiebedrijf aan Hengelder te Zevenaar. Willy had een uitgesproken karakter, recht voor zijn raap, rechtvaardig, altijd belangstellend en met een grote wilskracht.

In 1991 nam zoon Frido Lammers samen met Frans Angenent en Jos Wolters het stokje van Willy over. Na het uittreden van laatstgenoemden, voegde Edgar Lammers zich bij de directie van Pola. Ook de broers Wilbert (manager-service) en Theo Lammers (manager-elektra) kregen een belangrijke positie binnen het bedrijf. In 2005 betrok Pola een nieuw bedrijfspand aan de Hengelder te Zevenaar. Een paar jaar later werden de bedrijven Fidamco, Zeven-air, De Ruiter en Peters St. Janshof binnen de organisatie geïntegreerd.