Rookmelders verplicht voor alle woningen in 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om op iedere verdieping in elke woning rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al voor nieuwbouwhuizen, maar in de toekomst gaat deze regelgeving ook voor de bestaande bouw gelden. De meeste slachtoffers van brand vallen namelijk door het inademen van rook. Rookmelders redden dus mensenlevens!

De service van Pola

Pola biedt diverse soorten rookmelders en koolmonoxidemelders. Wij adviseren om geen combimelders te plaatsen, maar losse rookmelders en koolmonoxidemelders. Bij ons bent u verzekerd van:

  • Het juiste advies. Waar plaats je een rookmelder? Hoe hoog hang je hem? En waar plaats je dan een koolmonoxidemelder? Onze medewerkers werken volgens de projecteringsrichtlijnen en adviseren u graag.
  • Service en onderhoud. Wist u dat een rookmelder ieder jaar schoongemaakt moet worden? En dat een rookmelder na tien jaar aan vervanging toe is? Als een rookmelder vanbinnen vervuild is, detecteert hij geen rook meer. Levensgevaarlijk dus! Als installateur verzorgen wij dan ook graag het jaarlijkse onderhoud aan uw melders. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar.