Led verlichting is meer in trek dan ooit tevoren, vanwege de voordelen die het heeft voor de consument. Bepaal je behoefte voordat je LED verlichting gaat kopen. Het is goed om te weten wat voor soort LED lampen en LED verlichting je nodig hebt voor je huis, zodat je weet welke je moet kopen. POLA kan u hierin advies geven, zodat u voorkomt lampen te kopen die niet aan uw verwachtingen voldoen.

De grootste voordelen van LED verlichting zijn:

  • Energiebesparing tot wel 80%.
  • Efficiënt gebruik van energie.
  • Lange levensduur, tot wel 50.000 branduren.
  • Minder warmteontwikkeling, dus veiliger.
  • Onderhoudsvrij.
  • Gemakkelijk te regelen.
  • Géén UV en infrarood.

 

Aanwezigheidsmelder

Met een aanwezigheidsmelder beschikt u over alle mogelijkheden om uw verlichting energiezuinig en intelligent te regelen. Naast de lichtregeling kunt u ook uw verwarming en airconditioning aanwezigheidsafhankelijk regelen. Zo bespaart u energiekosten en vermindert u de CO2-emissies aanzienlijk. Een aanwezigheidsmelder is veel gevoeliger dan een bewegingsmelder. Waar een bewegingsmelder in grove lijnen detectie meet, is een aanwezigheidsmelder veel nauwkeuriger. Een goede aanwezigheidsmelder meet de kleinste beweging c.q. warmte verschillen, waardoor deze ideaal zijn voor in ruimtes, zoals een kantooromgeving of klaslokalen, waarbij de mensen in de ruimte stilletjes aan het werk zijn zonder grote bewegingen te maken.

Bewegingsmelder

Licht betekent veiligheid. Met een bewegingsmelder staat u nooit in het donker en bespaart u ook nog energiekosten, omdat het licht nooit langer brandt dan strikt noodzakelijk. Het licht wordt betrouwbaar ingeschakeld, ook als u geen hand vrij hebt om de lichtschakelaar te bedienen.

Maar ook op ongewenste gasten heeft de bewegings-melder buiten het juiste effect: welke inbreker wil immers graag in de schijnwerpers staan? Een bewegingsmelder is o.a. ideaal voor magazijnen, toilet, kleedkamers en voor buitenverlichting.

Bekijk referenties
Neem contact op voor meer informatie