Uw installateur voor ventilatiesystemen

Er zijn twee verschillende soorten ventilatiesystemen:

  1. Een mechanisch ventilatiesysteem
  2. Een warmteterugwininstallatie (WTW)

De installateurs van Pola zijn ervaren in het aanleggen en onderhouden van beide ventilatiesystemen.

Mechanisch ventilatiesysteem

Een mechanisch ventilatiesysteem zuigt vervuilde lucht af in de keuken, badkamer en het toilet. Een ventilatiebox met luchtkanalen en luchtroosters is de bekendste en meest gebruikte vorm van mechanische ventilatie. Heeft u een ouder mechanisch ventilatiesysteem en denkt u erover na om dit systeem te vervangen door een duurzame warmteterugwinunit? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts adviseren u graag!

WTW-ventilatiesysteem

Een warmteterugwininstallatie (WTW) zuigt vervuilde, warme lucht af naar buiten, maar blaast ook schone, verwarmde lucht uw woning in. De afgezogen warme lucht wordt op deze manier teruggewonnen, waardoor de verse buitenlucht als toevoer via een warmtewisselaar hergebruikt wordt. We zetten de voordelen van een WTW-ventilatiesysteem op een rij:

  • Met een WTW-ventilatiesysteem bent u altijd verzekerd van een gezond binnenklimaat en een behaaglijke warmte tegen een minimaal energieverbruik, met rendementen tot maar liefst 90 procent
  • De luchttoevoer en luchtafvoer van ventilatielucht worden op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor uw woning altijd gegarandeerd voldoende geventileerd wordt. Dit noemen we gebalanceerde ventilatie.
  • In de zomer kan de warmtewisselaar de verse buitenlucht ook koelen. Zo is het binnenklimaat bij zomerse temperaturen ook aangenaam.

De service van Pola

Bij ons bent u verzekerd van:

  • Jarenlange kennis en ervaring als totaalinstallateur. Bij ons heeft u één aanspreekpunt. Wilt u bijvoorbeeld een warmteterugwinunit aanschaffen? Hier komen meerdere expertises bij kijken. Denkt u hierbij aan een elektricien, die de unit voorziet van stroom. Of een loodgieter, voor de afvoer van het condenswater. Wij hebben alle disciplines in eigen huis, waardoor we u volledig kunnen ontzorgen.
  • Service en onderhoud. Om zo lang mogelijk profijt te hebben van uw mechanische ventilatie, is het belangrijk om uw ventilatiesysteem regelmatig te reinigen, af te stellen en te onderhouden. Wij verzorgen dit graag voor u. Tijdens het onderhoud kijken wij niet alleen naar uw ventilatiesysteem zelf, maar nemen we alle disciplines die belangrijk zijn voor een gezond binnenklimaat mee.