Historie

Technisch Buro Pola Zevenaar BV is in 1965 opgericht door Wim Polman en Willy Lammers. De naamstelling van het bedrijf werd op eenvoudige maar doeltreffende wijze gekozen. Het opgooien van een lucifersdoosje bepaalde dat het Pola (en niet Lapo) moest worden.

Een bedrijfslocatie werd snel gevonden, de schuur achter het huis van Willy en Fien Lammers. Deze werd echter al snel te klein, waarna aan de Handeldwarsstraat het eerste ‘echte’ pand betrokken werd. Ook hier groeide Pola binnen enkele jaren uit haar jas en verhuisde het bedrijf naar de Hengelder in Zevenaar. Aan dezelfde straat werd in 2005 het huidige bedrijfspand in gebruik genomen.

Na het vertrek van Wim Polman begin jaren zeventig heeft Willy Lammers tot 1991 alleen leiding gegeven aan het snel groeiende bedrijf. In 1991 namen zoon Frido Lammers, Frans Angenent en Jos Wolbers het stokje over. Na het uittreden van Frans en Jos trad Edgar Lammers tot de directie toe en met de komst van de broers Wilbert (manager-service) en Theo Lammers (manager-elektra) kent Pola nu een sterk en betrokken managementteam dat leiding geeft aan ongeveer 100 medewerkers.

In de afgelopen jaren heeft Pola haar dienstenpakket uitgebreid via autonome groei en diverse overnames. Inmiddels zijn de bedrijven Fidamco, Zeven-air, De Ruiter en Peters St. Janshof volledig binnen de organisatie geïntegreerd.